Menu
Menu
De tekst van je link op Facebook aanpassen? Het kan nog met deze hacks!

De tekst van je link op Facebook aanpassen? Het kan nog met deze hacks!

Uitgelicht
Facebook heeft aangekondigd om ‘fake-news’ beter te gaan bestrijden. Om deze reden is het in het vervolg niet meer mogelijk om de titel, afbeelding of tekst bij je gedeelde link te wijzigen.
Tekst van je links op Facebook

Facebook heeft aangekondigd om ‘fake-news’ beter te gaan bestrijden. Om deze reden is het in het vervolg niet meer mogelijk om de titel, afbeelding of tekst bij je gedeelde link te wijzigen. Zonde, veel marketeers maken namelijk gebruik van deze optie om juist hun post te onderscheiden van alle andere posts. Gelukkig is er een oplossing en die delen wij graag met jullie!

Vraag een Facebook ‘link ownership’ aan

Facebook erkent dat het voor sommige bedrijven erg belangrijk is om links aan te kunnen passen. Voor deze groep heeft Facebook een speciale tool gelanceerd, genaamd ‘link ownership’. Met deze tool wordt het voor de bedrijven die hier toegang toe hebben, toch mogelijk om links aan te passen. Het enige dat je hiervoor moet doen is een stukje Facebook-code op je website plaatsen zodat Facebook kan verifiëren dat jij eigenaar bent van jouw website.

Kun jij aan de slag met de link ownership tool?

Wanneer je naar het kopje ‘publicatietools’ gaat op je Facebook pagina, zie je in het linkemenu de optie ‘Link Ownership’ (let op: dit geldt dus alleen voor bedrijven die Facebook hier geschikt voor acht). De code die je hier vindt, plaats je in de <head> van je website. Vervolgens vul je het domein (URL) van jouw website in en druk je op ‘verifieer domein’. Als alles goed staat, is je website nu geverifieerd en kun je de content bij je links blijven aanpassen. Dit trucje kun je toepassen op alle domeinen die je beheert.

Momenteel is het nog niet duidelijk welke bedrijven wel of geen toegang hebben tot deze functie. Zie jij de functie (nog) niet? Neem dan contact op met Facebook om deze aan te vragen. Of voeg de juiste data toe voor middel van Open Graph.

Voeg de juiste data toe met Open Graph

Je kent het wel, je plaatst een link op Facebook en automatisch wordt er een afbeelding, titel en beschrijving weergegeven. Dit gebeurt automatisch door middel van een crawler. Met Open Graph kun je deze crawler voorzien van de juiste informatie zodat de informatie die bij jouw link komt te staan, wordt weergegeven zoals jij dat wilt.

Dat ziet er als volgt uit (klik om te vergroten):

En heeft dit als resultaat:

Klinkt dit allemaal heel technisch? Gelukkig zijn er vele modules en plugins voor diverse CMS systemen waardoor je dit makkelijk kunt instellen. Denk aan de Yoast module voor Wordspress (zie voorbeeld) en de SEO toolkit van Amnasty voor Magento 2.

TIP: Heb je de gegevens door middel van open graph gewijzigd maar is dit niet te zien wanneer je de link op Facebook plaatst? Haal hem dan even door de Facebook Debugger, Facebook crawlt je URL dan opnieuw waardoor hij de laatste informatie ophaalt.

Content bij je Facebook link aanpassen

Ga jij aan de slag met het optimaliseren van je content voor Facebook? Laat een reactie achter en deel jouw ervaringen. Kom je er niet helemaal uit? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

Table of Contents

Scroll naar boven