Adverteren door middel van video, heb je daar al eens aan gedacht? Met een visuele boodschap kun je je doelgroep op een geheel andere manier bereiken. Niet alleen kun je je merkbekendheid vergroten, je bereikt je doelgroep op een andere plaats op het internet. Daarbij heb je meer mogelijkheden voor het overbrengen van je boodschap.
YouTube en jouw doelgroep
Het belangrijkste platform voor video advertising is YouTube, 54% van de millenials bekijkt elke dag wel een video op YouTube. Youtube heeft daarmee een erg groot bereik qua doelgroep, dit komt vooral door het ontzettend grote aanbod aan content. Verder is YouTube heel toegankelijk op meerdere apparaten. Zo is 70% van alle kijktijd afkomstig van mobiele apparaten. YouTube wordt dan ook veel onderweg bekeken.
Waarom video
Je kunt met video de boodschap makkelijker overbrengen dan met bijvoorbeeld een tekstadvertentie. Dit omdat je de boodschap visueel maakt en met audio nog eens extra kunt versterken. Je spreekt je doelgroep dus aan met beeld, geluid en eventueel tekst. Een sterke combinatie om iemand op meerdere manieren kennis te laten maken met jou merk en/of bedrijf. Het geluid zal na een aantal keer herkenbaar zijn, net als een bepaalde kleur combinatie, bijvoorbeeld de huisstijl van jouw merk of een herkenbaar logo.
Verschillende target methodes
Je kunt met video op twee manieren targeten, namelijk via doelgroep targeting en content targeting. Bij content targeting gaat het voornamelijk over de plaatsing van de video. Dit kan op YouTube zijn, maar ook websites en apps in het Google display netwerk. Het is dus belangrijk om je goed in jouw doelgroep te verplaatsen. Welke interesses zullen zij hebben en van welke apps maakt jouw doelgroep veel gebruik?
Bij doelgroep targeting worden er op basis van gedrag doelgroepen samengesteld. Waar is hij/zij naar op zoek en welke soort video’s worden veel bekeken door deze gebruiker. Op basis van dit gedrag vallen gebruikers in een bepaalde doelgroep, die jij weer kunt gebruiken voor targeting. Denk hierbij aan belangrijke levensgebeurtenissen zoals: verhuizen of trouwen. Maar toont iemand veel interesse in sport, dan valt hij/zij waarschijnlijk in de doelgroep ‘sportfans’.
Remarketing
Verder kun je net als bij Display advertenties een doelgroep maken van mensen die al eerder in aanraking zijn geweest met jouw merk. Een zogenoemde ‘remarketing’ doelgroep. Iemand die al eerder jouw website/webshop heeft bezocht, kun je opslaan in een doelgroep, zodat je hen nog een keer kunt bereiken. En hierop je boodschap aan kunt passen. Dit zorgt voor meer affiniteit met jouw merk, maar kan ook net dat laatste zetje zijn om iemand toch over te halen een aankoop te doen.
Kosten
De kosten voor adverteren op YouTube hangen af van hoe je de campagne instelt, maar ook van het type targeting. Je betaalt per klik of view (weergave) op basis van een daglimiet en ingesteld CPC (kosten per klik). Maar uiteindelijk verschilt dit niet veel qua kosten met de andere manieren van adverteren in Google Ads.
Conclusie
Door te adverteren met video kun je op een visuele manier een veel grotere doelgroep bereiken. Ook krijgt jouw doelgroep direct ‘beeld’ bij jouw bedrijf. Dus wil jij jouw advertenties naar een hoger niveau brengen? Start dan vandaag nog met adverteren via video. Lees hier meer over onze online marketing strategie.
Voorbeelden
Hieronder een Netflix reclame waarin zij de populaire serie House of Cards als teaser gebruiken voor de dienst die zij aanbieden, namelijk alle aflevering in één keer bekijken. Southwest Airlines spelen in op het feit dat je reclames graag skipt. Zij doen dit door 15 bestemming te benoemen die je niet wilt skippen. Het merk ChipsMore trekt direct de aandacht door de doen alsof de video niet werkt. Dit blijkt ‘gewoon’ de reclame te zijn. Erg slim om ervoor te zorgen dat je reclame daadwerkelijk bekeken wordt.