WordPress plugins, inmiddels zijn er duizenden gebouwd maar welke zijn nou écht van belang? In dit blog beschrijven we 11 ‘must-have’ plugins voor WordPress. Deze plugins maken je website gebruiksvriendelijker, ze verhogen de snelheid, maken je website goed zichtbaar en zorgen dat deze goed beveiligd is. Een interessant plugin-lijstje voor iedereen die een wordpress website beheert!
Yoast SEO – een WordPress plugin die je zichtbaarheid in zoekmachines verbetert
De Yoast plugin in dé WordPress plugin op het gebied van SEO content optimalisatie. Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd, verschijnt er op iedere pagina een module waarin je het focus zoekwoord van die pagina kunt invullen. Vervolgens geeft Yoast aan hoe je pagina scoort op diverse voor SEO belangrijke punten zoals je titel, zoekwoorddichtheid, meta description etc. Ook geeft de plugin direct weer hoe jouw site verschijnt in Google, Facebook en Twitter en kun je dit eventueel naar wens aanpassen.
Contact Form 7
Iedere website heeft er wel één, een contactformulier. Echter kun je de contactformulieren die standaard in het WordPress thema zitten, vaak niet veranderen. Contact Form 7 maakt het mogelijk om contactformulieren toe te voegen aan je website en deze de stijlen naar je eigen opmaak. Ook ondersteund de plugin AJAX-submit (automatisch aanvullen van gegevens), CAPTCHA en Akismet spam (anti-spamprogramma’s).
Google Analytics Dashboard for WordPress
Hoeveel bezoekers krijgt jouw website en hoe navigeren ze? Je kunt het makkelijk inzien met Google Analytics. Met de plugin Google Analytics dashboard for WordPress, leg je gemakkelijk de basiskoppeling tussen je website en Google Analytics. Ook kun je een aantal widgets met de belangrijkste informatie op je dashboard plaatsen welke je direct in de achterkant van je website kunt bekijken. Zo hoef je niet iedere keer in te loggen op je Google Analytics account om je website statistieken in te zien!

Advanced Custom Fields
Een standaard WordPress thema uitbreiden met flexibele content blokken? Het kan met de Advanced Custom Fields plugin. Deze blokken worden verwerkt in de template bestanden van je website waardoor je verschillende blokken kunt aanmaken, zonder dat deze steeds moeten worden opgemaakt. Je kunt vervolgens zelf kiezen waar je deze blokken plaatst, hoe je ze weergeeft en wat de inhoud moet zijn.
Wordfence
Wordfence is een beveiligings-plugin die WordPress websites veiliger maakt en hacks kan voorkomen. De plugin voert antivirusscans uit en installeert een firewall om aanvallen van computerkrakers en in-/uitbraken van virussen, spyware en spam tegen te gaan. Ook controleert Wordfence al je bestanden, comments en posts op je website in Google’s Safe Browsing List. Dit zorgt ervoor dat je geen geïnfecteerde bestanden of links op je website hebt en je gebruikers veilig kunnen surfen.
Google Captcha (reCaptcha)
Je kent het wel; je moet bewijzen dat je een persoon bent, voordat je online een formulier kunt verzenden (bijv. d.m.v. het invullen van een lettercode). Deze plugin regelt dat en zorgt ervoor dat er via jouw website geen spam berichten kunnen worden verzonden. Het kan worden gebruikt bij login procedures, registratie, wachtwoordherstel, reacties en het versturen van contactformulieren. Google Captcha is makkelijk in te vullen door mensen maar moeilijk te ontcijferen voor automatische spam bots.
WooCommerce
Heb je een WordPress website waar verkoop niet de hoofddoelstelling is maar wil je toch een paar producten weergeven in een online shop? WooCommerce Plugin is speciaal gebouwd voor WordPress en maakt het mogelijk om producten via dit platform te verkopen. Wil je echter een volledige webshop, dan raden wij aan om deze in Magento te laten bouwen. Waarom? Dat vertellen we je in ons blog: Magento versus WordPress.
Redirection
Een 404 error, je ziet ze liever niet op je website. Zorg daarom altijd dat je oude links, redirect naar nieuwe links. De plugin Redirecton maakt dit gemakkelijk mogelijk. Zo voorkom je ‘dode’ links op je website maar het zorgt er ook voor dat eventuele organische posities niet verloren gaan. Je vertelt Google namelijk eenvoudigweg dat een bepaalde pagina, nu wordt weergegeven op een andere URL.

EWWW Image Optimizer
Grote afbeeldingen maken je website traag, daarom zijn wij fan van de plugin EWWW Image Optimizer. Deze plugin optimaliseert namelijk alle afbeeldingen op je WordPress website door ze te verkleinen zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Hij doet dit automatisch dus je hebt er geen omkijken meer naar!
WP Super Cache
Nog zo’n WordPress plugin die je website sneller maakt, WP Super Cache. Cache is het Engelse woord voor opslagplaats en dat is dan ook precies hetgeen dat deze plugin doet. Wanneer een bezoeker een bepaalde pagina ‘oproept’, wordt deze door WordPress samengesteld en opgehaald door de webserver. Dit kost tijd. Door je webpagina te ‘cachen’, zorg je ervoor dat je pagina niet constant opnieuw hoeft te worden samengesteld maar alleen hoeft te worden opgehaald. Dit maakt je WordPress website aanzienlijk sneller en daarmee dus ook gebruiksvriendelijker. En laat dat nou weer goed zijn voor de organische ranking…
Broken Link Checker
Automatisch een melding krijgen wanneer er niet werkende links op je website staan? De plugin Broken Link Checker regelt het. Je kunt de meldingen inzien in de achterkant van je website om vervolgens (met bijvoorbeeld de Redirection plugin), te zorgen dat de niet werkende URL’s worden doorgeleid naar een werkende URL’s.
Installeren WordPress plugins
Met bovenstaande plugins maak je jouw WordPress website gebruiksvriendelijker, sneller, veiliger en goed zichtbaar in zoekmachines. Heb je moeite met het installeren van de plugins of wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder!